Publicerad: 120328

22.019 passagerare på Kiruna flygplats

22.019 passagerare reste till och från Kiruna flygplats under februari med linjefart och ej regelbunden trafik. Under februari 2011 ankom och avreste 15.096 resenärer med linje- och charterflyg (statistiken har från och med den 26/3 ändrats). Kiruna flygplats var, sett till passagerarantalet, den nionde av Swedavias elva flygplatser under februari. Det framgår av Transportstyrelsens månatliga statistik över flygtrafiken i landet (från och med den 26/3 har statistiken försvunnit från Swedavias ansvarsområde).

Antalet ankomster (landningar) under febuari till Kiruna flygplats (linjefart och ej regelbunden trafik) uppgick till 254 stycken (Eftersom statistiken inte bygger på samma typer av luftfart går det inte heller att jämfört med samma månad 2011).

84.083 passagerare flög till och från Luleås flygplats Kallax under februari.

Under februari uppgick antalet passagerare på Swedavias flygplatser till drygt 2,4 miljoner vilket är en ökning med tio procent jämfört med året innan. Utrikestrafiken ökade med nio procent (1,4 miljoner resenärer) och inrikestrafiken med elva procent, till en miljon resenärer.

- Fler väljer att flyga såväl inom som till och från Sverige. Det är en oerhört positiv utveckling såväl för oss som för de näringar som är beroende av goda förbindelser, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia, i ett pressmeddelande. Antalet landningar i linjefart och charter uppgick under februari till 16.200 vilket är en ökning med fem procent.

Ola Jordán

Läs mer:
Kiruna-nytt.se 120229: 16.940 passagerare på Kiruna flygplats